Да се укинат субвенциите за мали хидроцентрали и парите да се насочат кон сонцето и ветерот

Законите мора да забранат изградба на мали хидроцентрали во заштитени подрачја и на недопрени реки... Финансиската поддршка треба да се пренамени кон одржливи извори на енергија како сонцето и ветерот

Прочитај повеќе