Фотоволтаична сончева енергија

Сончевото зрачење може да се користи од страна на луѓето за производство на електрична енергија.
За ова, потребно е да се користат фотоволтаични ќелии кои се способни да го трансформираат овој вид обновлива енергија во електрична енергија.

Инсталирањето на соларни панели за апсорбирање на фотоволтаична сончева енергија се зголемува бидејќи трошоците за нив се намалуваат значително, додека нивната ефикасност е подобрена. Така се постигнува да се генерира електрична енергија за само-потрошувачка или за употреба од големи размери без да се емитуваат гасови штетни за озонската обвивка.
 
Соларна фузија

Сончевата енергија се меша со револуционерна технологија за да се извлече максимумот од неа. Во овој случај, ние ќе разговараме за Соларна фузија. Станува збор за паметно фотоволтаично решение за станбени објекти од следната генерација што го измисли Huawei.

Оваа револуционерна идеја ги нагласува паметните и иновативни технологии со цел да се обезбедат наједноставните стандарди за инсталација и највисоката безбедност и долгорочна оперативност. Главната цел на Solar Fusion е домот да има 100% само-потрошувачка.

Huawei ја лансираше следната генерација на паметно фотоволтаично решение за домување „FusionSolar“, нагласувајќи ја иновативната паметна технологија, обезбедувајќи наједноставни стандарди за инсталација, највисока безбедност и долгорочна оперативност и целта е 100% домашна само-потрошувачка.

Станбените ФВ системи на покривот мора да ја задоволат зголемената побарувачка за сопствена употреба. Поради оваа причина, потребни се подобри системи за складирање на енергија.

Систем дизајниран за сопственици на куќи и професионални инсталатери. Станбените инсталатери мора да им обезбедат на сопствениците на куќи моќен и ориентиран кон иднината систем за само-потрошувачка, кој одржува висока ефикасност, флексибилност и брза инсталација и обезбедува паметни решенија кои ги задоволуваат потребите на корисниците и услугите на клиентите, како далечинска дијагностика на дефекти, за да се постигне повеќе.
 
Добро и економично одржување.

Huawei ги комбинира најновите дигитални и интернет технологии со резиденцијална соларна технологија. Оваа технологија ви овозможува оптимизација на производството на фотоволтаична енергија, Интегриран интерфејс за батерии plug-and-play и паметно управување со енергијата во домот.

Во новиот станбен систем за само-потрошувачка, фотоволтаичната енергија генерирана од соларни панели ја задоволува побарувачката за електрична енергија на домот во текот на денот, а преостанатата генерирана енергија се користи за полнење на батеријата, а потоа се испразнува за да се задоволи максималната побарувачка за електрична енергија. Побарувачка за електрична енергија ноќе или дење. На овој начин, станбените фотоволтаични системи можат да постигнат високо ниво на само-потрошувачка и да ја максимизираат употребата на покривите за да добијат повеќе енергија.

Поврзани блог статии